El telefèric, un transport molt popular

El telefèric, un transport molt popular

El telefèric ha estat des de la seva invenció un mitjà de transport ideal per salvar grans diferències d’alçada i poder accedir fàcilment a llocs que d’una altra forma serien aïllats.

El primer telefèric per a passatgers va ser construït a San Sebastià el 1907, per Leonardo Torres Quevedo, amb la funció de subministrar un mitjà de transport còmode a les classes altes per a poder accedir al mont Ulia.

Des d’aquest dia fins avui, l’ús del telefèric s’ha popularitzat per tot el món per accedir a paratges turístics com la muntanya de Montserrat i per suposat estacions d’esquí, permetent a milions de viatgers gaudir de les més espectaculars vistes mentre assoleixen el seu destí.

Com a curiositat, actualment el telefèric més llarg del món es troba a Norsjö, a Suècia amb 13,2 km. No obstant això, el més llarg de la història amb 73 km era a Colombia, entre Manizales i Mariquita, funcionant del 1927 fins al 1961.