Ruta de la Santa Cova de Montserrat

Ruta de la Santa Cova de Montserrat

Per a tots aquells amants de l’excursionisme i el senderisme, o aquells que simplement vulgueu visitar Montserrat per primera vegada, us recomanem la Ruta de la Santa Cova. Aquesta és una de les rutes a peu més típiques, accessibles i agradables de recórrer a Montserrat, tant per la seva facilitat, com perquè durant l’ascens ens trobarem amb un entorn natural únic al món i vistes panoràmiques espectaculars.

També destaquen diversos monuments religiosos modernistes de gran interès, que representen els quinze misteris de la vida, passió, mort i resurrecció de Jesús. Per descomptat, el camí està perfectament senyalitzat, iniciant-se des de la Plaça de la Creu (prop de l’estació de l’Aeri).

La ruta acaba a la Santa Cova, una petita capella finalitzada el 1705, caracteritzada per la seva ubicació gairebé inaccessible. L’accés a la capella està restringit, d’11.30h a 16.16h entre Novembre i Març i de 10.30h a 17.15h d’Abril a Novembre. Tornant pel mateix camí, si ja esteu cansats, podeu evitar la pronunciada pendent d’usant l’Aeri de Montserrat.