Sant Jordi a Montserrat

Sant Jordi a Montserrat

Durant el mes d’abril a Catalunya celebrem dues festivitats molt destacades i que representen a dos dels nostres símbols més característics: el 23 d’abril, dia de Sant Jordi i el 27 d’abril, dia de la Mare de Déu de Montserrat.

Coneguda popularment com “La Moreneta”, la llegenda explica que dos pastorets van trobar la imatge de la Mare de Déu en una cova de Montserrat l’any 880 DC. A causa de l’excessiu pes de l’estàtua, es va interpretar com un desig de la Mare de Déu de romandre en aquest lloc, així que el Bisbe de Manresa va ordenar la construcció de l’ermita de Santa Maria, que donaria lloc a l’actual monestir. La imatge es venera al Monestir de Montserrat, símbol de Catalunya, a més d’èsser un punt de pelegrinatge per a creients i de visita obligada per turistes de tot el món.

santjordi-1

D’altra banda, de tots és coneguda la llegenda de Sant Jordi, on el cavaller rescata la princesa de les urpes d’un drac. Aquesta festivitat coincideix a més amb el dia internacional del Llibre i és tradició entre les parelles d’enamorats regalar un llibre o una rosa (o els dos). Especialment aquest any, en què la festivitat se celebra un Dissabte i no coincideix amb un dia laborable, serà un dia especial per a molts, ja que es podrà dedicar tota la jornada a gaudir de tots els actes i celebracions especials a tots els pobles de Catalunya, per descomptat també a Montserrat.

Així que, ja sabeu, si voleu visitar Montserrat, aquest mes és un gran moment per fer-ho aprofitant aquestes dues jornades tan especials. Us esperem a l’Aeri!