El Parc Natural de Montserrat, un tresor a descobrir

El Parc Natural de Montserrat, un tresor a descobrir

Normalment, quan pensem en Montserrat, ens ve a la ment la icònica imatge del perfil retallat de la muntanya més famosa de Catalunya, de la seva Abadia i Monestir inaccessibles. No obstant això oblidem que a més ens trobem en un Parc Natural protegit amb multitud de rutes a recórrer per a tot tipus de públics i edats, amb gairebé 2.000 hectàrees de reserva natural.

Dins de les espècies vegetals del Parc Natural de Montserrat trobem per exemple arbres com alzines, roures, pins, així com diverses espècies de plantes i arbustos. La fauna també és la típica d’aquesta regió mediterrània, podent-nos trobar senglars, cabres salvatges i una gran varietat d’aus com falciots, tords i coloms de diverses classes.

 

instagram-14

 

I per als amants de l’excursionisme i l’escalada, Montserrat es converteix en un enclavament a visitar, tant per les seves espectaculars vistes com per la gran varietat de rutes i nivells, o bé endinsar-se al conjunt de coves de Collbató.

Recordeu que durant l’estiu hem de tenir especial precaució amb el foc i el risc d’incendis (de fet, el parc ja va patir un greu incendi en 1.986 del qual encara avui podem veure rastres).

Des de l’Aeri de Montserrat us convidem a visitar un paratge natural únic al món, tant pels seus paisatges com per la seva diversitat i riquesa natural, apte per a tota la família. Us esperem a tots aquest estiu!