2016, un any per recordar amb l’Aeri de Montserrat

2016, un any per recordar amb l’Aeri de Montserrat

Arriba final d’any i volem recordar amb tots vosaltres les notícies més destacades d’aquest 2016. Un any on, a Montserrat, hem tingut de tot, començant per la visita que va realitzar una delegació de la ciutat d’Ulsan, a Corea del Sud, per estudiar el funcionament de l’Aeri i fer-ne una rèplica. Tot un honor!:

http://cronicaglobal.elespanol.com/vida/corea-quiere-copiar-el-aeri-de-montserrat_34268_102.html

Ha estat un any d’èxits al sector turístic, amb rècord de visitants a Montserrat aquest darrer estiu, com ja vam recollir a l’article del nostre bloc:

https://www.aeridemontserrat.com/ca/exit-de-visitants-aquest-estiu-a-montserrat/

El 2016 també ens ha deixat la visita de l’exitós programa “Masterchef” de TVE, que va enregistrar un especial al Monestir de Montserrat. Si no el vàreu veure, aquí us deixem un vídeo resum realitzat per Catalunya Experience:

Per a notícia curiosa sense dubte, la petjada d’un antecessor dels dinosaures, de prop de 230 milions d’anys, que va trobar un excursionista a Olesa de Montserrat:

http://cultura.e-noticies.es/huella-fosilizada-de-230-millones-de-anos-en-olesa-de-montserrat-102506.html

Aquest any també es complien 30 anys d’un dels incendis més fatídics que ha patit la muntanya de Montserrat al llarg de la seva història. Arran d’aquests fets es va millorar substancialment la protecció del parc natural i les tasques de repoblació forestal que encara avui comencen a donar els seus fruits:

http://www.ara.cat/dossier/llico-apresa-Montserrat-despres-incendis_0_1619238088.html

Recordem també que aquest era l’any del 150 aniversari de Ramon Casas, i al Museu de Montserrat s’ha pogut visitar una àmplia mostra de l’artista.

Destaquem per últim que l’Escolania de Montserrat ha tret nou disc! Compartim també un enllaç d’un extracte per acabar amb aquest post resum del més destacat de 2016:


Per 2017 esperem que tot siguin bones notícies per a tots. Feliç Any!