2016, un any per recordar amb l’Aeri de Montserrat

2016, un any per recordar amb l’Aeri de Montserrat

Arriba final d’any i volem recordar amb tots vosaltres les notícies més destacades d’aquest 2016. Un any on, a Montserrat, hem tingut de tot, començant per la visita que va realitzar una delegació de la ciutat d’Ulsan, a Corea del Sud, per estudiar el funcionament de l’Aeri i fer-ne una rèplica. Tot un honor!:

http://cronicaglobal.elespanol.com/vida/corea-quiere-copiar-el-aeri-de-montserrat_34268_102.html

Ha estat un any d’èxits al sector turístic, amb rècord de visitants a Montserrat aquest darrer estiu, com ja vam recollir a l’article del nostre bloc:

https://www.aeridemontserrat.com/ca/exit-de-visitants-aquest-estiu-a-montserrat/

El 2016 també ens ha deixat la visita de l’exitós programa “Masterchef” de TVE, que va enregistrar un especial al Monestir de Montserrat. Si no el vàreu veure, aquí us deixem un vídeo resum realitzat per Catalunya Experience:

Per a notícia curiosa sense dubte, la petjada d’un antecessor dels dinosaures, de prop de 230 milions d’anys, que va trobar un excursionista a Olesa de Montserrat:

http://cultura.e-noticies.es/huella-fosilizada-de-230-millones-de-anos-en-olesa-de-montserrat-102506.html

Aquest any també es complien 30 anys d’un dels incendis més fatídics que ha patit la muntanya de Montserrat al llarg de la seva història. Arran d’aquests fets es va millorar substancialment la protecció del parc natural i les tasques de repoblació forestal que encara avui comencen a donar els seus fruits:

http://www.ara.cat/dossier/llico-apresa-Montserrat-despres-incendis_0_1619238088.html

Recordem també que aquest era l’any del 150 aniversari de Ramon Casas, i al Museu de Montserrat s’ha pogut visitar una àmplia mostra de l’artista.

Destaquem per últim que l’Escolania de Montserrat ha tret nou disc! Compartim també un enllaç d’un extracte per acabar amb aquest post resum del més destacat de 2016:


Per 2017 esperem que tot siguin bones notícies per a tots. Feliç Any!
Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte. A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.). Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis. Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens. Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.

GUARDAR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a analitzar els nostres serveis. Si consents la seva instal·lació prem "Acceptar Cookies" o també pots configurar les teves preferències prement "Configurar Cookies". Més informació a la nostra "Política de Cookies".