Què va passar el 1930? 87 anys de l’Aeri

Què va passar el 1930? 87 anys de l’Aeri

Fa 87 anys, el 1930, es va inaugurar l’Aeri de Montserrat, però … Quin era l’entorn que envoltava l’obertura de l’Aeri ? Què més passava a la Barcelona de 1930? I al món?

Doncs en 1930 a part de l’Aeri també s’inauguren, el 16 de gener, el conjunt d’edificis modernistes de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, dissenyats per Lluís Domènech i Montaner.

És també el 1930 quan neixen persones de renom com la novel·lista Maria Àngels Anglada i d’Abadal, el periodista Enrique Cerdan, o l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

Fora de Catalunya, és al febrer de 1930 quan Primo de Rivera abandona el País, i posteriorment, el 17 d’agost s’acorda el Pacte de Sant Sebastià i la inauguració de la segona república.

Plutó també va ser descobert el 1930, albirat per l’astrònom nord-americà Clyde Tombaugh.

Encara que sembla que faci molt de temps de tots aquests esdeveniments, a l’Aeri de Montserrat a dia d’avui seguim fent servir els equips originals inaugurats el 1930. Les contínues revisions, el manteniment, i la feina ben feta des del seu inici, fan que el telefèric de Montserrat funcioni igual o millor que el primer dia ; )

 

1930 se inaugura el Aeri de Montserrat