Els millors llibres per conèixer Montserrat

Els millors llibres per conèixer Montserrat

Avui us portem una selecció de llibres per conèixer Montserrat en profunditat. Amb temàtiques diverses, però sempre centrats en les curiositats i fets característics de la nostra muntanya favorita.

blog


Història de Montserrat
Un llibre de referència, narrat pel pare Anselm M. Albareda, que sintetitza en un “petit volum” (432 pàgines) tota la història del monestir des dels seus inicis fins al segle XX. (Editat per l’Abadia de Montserrat, 27€)

Montserrat. Parc Natural. Mapa i guia excursionista
No pot faltar en aquest resum un llibre dedicat a les rutes i excursions que es poden realitzar a Montserrat i el seu parc natural. Tot i les diverses publicacions i enllaços que podem trobar a internet, mai no ens ha de faltar una edició en paper per si falla la cobertura. (Ed. Alpina, 11€)

Llibre Vermell de Montserrat
De fet, tot i ser un llibre, és millor sentir-lo en un disc. El llibre Vermell de Montserrat és un recull de cants medievals i litúrgics que va ser copiat a finals del segle XIV. Dintre de les diverses edicions realitzades, destaca la versió en CD amb la direcció (ni més ni menys) d’en Jordi Savall (Virgin Classics, 8,99€). Una de les joies que atresora l’Abadia de Montserrat, que cal sentir almenys una vegada.

La Tina a Montserrat
Per als més petits de la casa, una lectura ambientada a Montserrat, on la protagonista troba un mapa dels camins secrets de la muntanya i acompanyada d’un escolanet es llença a l’aventura. (Ed. La Galera. Autor: Araceli Segarra. 5,95€)

El grial en Montserrat
Llibre per a tots aquells que busquin una novel·la ambientada a Montserrat i vulguin aprendre més sobre el mite del Sant Grial, del qual diu la llegenda que va ser guardat al Monestir. (Ed. Obelisco Luís Miguel Martínez Otero. 9,45€)