Consells per les vostres activitats a la muntanya de Montserrat

Consells per les vostres activitats a la muntanya de Montserrat

Avui us volem donar 5 consells d’utilitat per a les vostres activitats a la muntanya de Montserrat, sobretot per aquells que volen realitzar activitats esportives i d’aventura:

_DSC0228
– Estudieu les vostres rutes i tingueu present que hi ha parts del parc on potser no teniu cobertura al mòbil. Si teniu cap emergència, acosteu-vos a un dels 150 pals de cobertura i truqueu al 112. Amb més de 3.000.000 de visitants l’any, i com a punt de trobada dels amants dels esports d’aventura, és normal que de tant en tant els Bombers hagin de rescatar més d’un escalador o excursionista perdut.

– Si penseu sortir-vos de les rutes establertes, no està malament que porteu un GPS preparat per activitats de muntanya. En tot cas, un mapa tradicional també us ajudarà. Respecteu els senyals de prohibit el pas o perill. Hi són per alguna cosa…

– Per realitzar certes activitats esportives (escalada, parapent, paracaigudisme), cal demanar autorització al Patronat de la Muntanya de Montserrat. Aventura sí, però controlant!

– No oblideu que certes activitats i rutes no són indicades per a persones d’edat avançada o amb problemes de salut. Consulteu abans quina és la ruta que més us convé, pensant en la vostra condició física i la de qui us acompanya.

– Veniu preparats per l’activitat que fareu, tenint present la climatologia. Penseu que a dalt de la Muntanya poden haver-hi canvis de temperatura sobtats, depenent de l’hora del dia. Porteu roba còmoda i adient. També és important que porteu aigua i menjar.

I per descomptat, respecteu la natura que us envolta. Conservar-la és cosa de tots! Us esperem a l’Aeri!