L’Aeri de Montserrat celebra 90 anys de servei sostenible i solidari

L’Aeri de Montserrat celebra 90 anys de servei sostenible i solidari

El passat divendres 8 d’octubre va tenir lloc la celebració del 90è aniversari de l’Aeri de Montserrat, un esdeveniment que l’any passat va quedar ajornat a causa de les restriccions per la pandèmia. Va ser un acte privat que es va celebrar dins les instal·lacions de l’Aeri i al qual van acudir nombrosos convidats, amb la presència destacada del Pare Abat de Montserrat, Manel Gasch, i el vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró.

L’acte es va iniciar amb una breu presentació de l’actual director de l’Aeri de Montserrat, l’Hèctor García. Aquest va donar la benvinguda a l’acte tot fent un breu repàs a la trajectòria d’aquest mitjà de transport. En les seves paraules va voler destacar la ferma aposta per la responsabilitat social com a model de gestió per tal de generar un impacte econòmic, social i ambiental positiu en l’entorn i la societat.

Tot seguit, el grup de teatre i animació Companyia Robert Gobern va pujar a l’escenari per fer una divertida representació que repassava els 90 anys d’història de l’Aeri, des dels seus inicis fins a l’actualitat.

A continuació, van tenir lloc els parlaments. En primer lloc, el del Pare Abat de Montserrat, Manel Gasch, el qual va voler agrair la tasca de l’Aeri i la seva contribució al desenvolupament econòmic, social, turístic de l’Abadia de Montserrat, de la qual l’Aeri forma part des de 2018. Finalment, el vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, va prendre la paraula. Aquest va destacar la importància de l’Aeri com a obra d’enginyeria que compleix els requisits del model de mobilitat que s’està impulsant des del govern català: col·lectiu, interconnectat, descarbonitzat i gestionat des de Catalunya.

L’acte va concloure amb un vol en l’Aeri de Montserrat per a tots els convidats que van voler tornar a viure l’experiència de pujar a Montserrat i un petit mos.

L’Aeri de Montserrat porta més de 90 anys pujant i baixant persones que visiten el Santuari de Montserrat. Des de 1930, any de la seva posada en funcionament, més de 17 milions de viatgers han arribat a Montserrat gaudint d’una manera segura de les vistes espectaculars de la muntanya i del monestir, en un trajecte de 5 minuts de durada.

L’Aeri, que ja va ser una proposta molt innovadora per l’època –ja incorporava criteris de sostenibilitat i innovació-, actualment va més enllà de ser una alternativa segura i ràpida al transport per carretera: promou la mobilitat sostenible. Viatjar amb l’Aeri representa una reducció mitjana d’emissions de CO2 del 70% respecte a un cotxe de motor de combustió i un impacte quasi nul en contaminació acústica –la qual cosa ajuda a preservar la biodiversitat i la qualitat de l’aire de la muntanya de Montserrat-. Des del punt de vista de la dimensió econòmica, l’Aeri prioritza la contractació de petites empreses del territori (més del 70% de proveïdors són de proximitat).

L’Aeri és a més un projecte que aposta per la responsabilitat social corporativa, destinant una tercera part dels seus beneficis a l’acció social, amb especial sensibilitat a les persones més vulnerables, a través de col·laboracions amb la Creu Roja, Càritas i l’Escolania de Montserrat. Lluitar contra la fam i la pobresa, promoure una educació de qualitat i accelerar la inclusió són una prioritat per a treballar conjuntament amb entitats del territori.

Des de l’Aeri volem agrair a tots els que heu format part de la nostra història, i als que vau acudir a la celebració dels nostres primers 90 anys. Gràcies i per molts anys més.
Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte. A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.). Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis. Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens. Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.

GUARDAR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a analitzar els nostres serveis. Si consents la seva instal·lació prem "Acceptar Cookies" o també pots configurar les teves preferències prement "Configurar Cookies". Més informació a la nostra "Política de Cookies".