Des de l’Aeri a l’ermita de Sant Salvador, descobrint paisatges únics

Des de l’Aeri a l’ermita de Sant Salvador, descobrint paisatges únics

25 de febrer de 2022 – Per la seva història, per la seva rica flora, pels seus espectaculars paisatges, per les seves llegendes… El parc Natural de Montserrat és un entorn ple d’encantadors racons per descobrir. I fer ruta a peu és una bona manera de conèixer tot el què s’hi amaga. 

Us volem proposar una ruta variada que parteix de l’Aeri i us ofereix un recorregut amb vistes úniques. Amb 1.000 metres de desnivell acumulat, és també un trajecte valent, amb certa exigència, però alhora abastable per a tothom. I si el temps ho permet, ens oferirà bones i espectaculars vistes del massís de Montserrat i moltes poblacions dels voltants.

Powered by Wikiloc

Aquesta parteix de l’Aeri de Montserrat on, enfilant pel pla i coll de les Bruixes ens porta a contemplar el Cul de la Portadora, un dels imponents cims de la muntanya de Montserrat de 416 metres. Des d’allí puja per la serra de l’Hospici, el turó de la Socarrada, la collada del Roure i el puig de l’Hospici. En arribar a coll de Bram (o collet de Sant Salvador) s’enfila en diagonal per les roques de la Frau.

Aquest camí, finalment ens porta fins a l’ermita de Sant Salvador de les Espases. Es tracta d’una capella del municipi d’Esparreguera declarada bé cultural d’interès nacional. Situada dalt d’un espadat aïllat està documentada a partir el segle XIV i anteriorment fou l’antiga capella del Castell de les Espases, documentat des de l’any 985, i del qual només en resta la base d’una torre circular. 

A la tornada pel torrent de Can Tobella, entre alzines, es pot contemplar la Masia de Can Tobella, un edifici datat del segle XIII inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Es tracta d’una excursió que pot durar unes 6 hores, de tipus circular, és a dir, que al final del camí us portarà al punt d’origen. I que quan l’acabeu, segur que haureu gaudit d’una gran experiència. Veniu a Montserrat?