Des de l’Aeri a l’ermita de Sant Salvador, descobrint paisatges únics

º

Des de l’Aeri a l’ermita de Sant Salvador, descobrint paisatges únics

25 de febrer de 2022 – Per la seva història, per la seva rica flora, pels seus espectaculars paisatges, per les seves llegendes… El parc Natural de Montserrat és un entorn ple d’encantadors racons per descobrir. I fer ruta a peu és una bona manera de conèixer tot el què s’hi amaga. 

Us volem proposar una ruta variada que parteix de l’Aeri i us ofereix un recorregut amb vistes úniques. Amb 1.000 metres de desnivell acumulat, és també un trajecte valent, amb certa exigència, però alhora abastable per a tothom. I si el temps ho permet, ens oferirà bones i espectaculars vistes del massís de Montserrat i moltes poblacions dels voltants.

Powered by Wikiloc

Aquesta parteix de l’Aeri de Montserrat on, enfilant pel pla i coll de les Bruixes ens porta a contemplar el Cul de la Portadora, un dels imponents cims de la muntanya de Montserrat de 416 metres. Des d’allí puja per la serra de l’Hospici, el turó de la Socarrada, la collada del Roure i el puig de l’Hospici. En arribar a coll de Bram (o collet de Sant Salvador) s’enfila en diagonal per les roques de la Frau.

Aquest camí, finalment ens porta fins a l’ermita de Sant Salvador de les Espases. Es tracta d’una capella del municipi d’Esparreguera declarada bé cultural d’interès nacional. Situada dalt d’un espadat aïllat està documentada a partir el segle XIV i anteriorment fou l’antiga capella del Castell de les Espases, documentat des de l’any 985, i del qual només en resta la base d’una torre circular. 

A la tornada pel torrent de Can Tobella, entre alzines, es pot contemplar la Masia de Can Tobella, un edifici datat del segle XIII inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Es tracta d’una excursió que pot durar unes 6 hores, de tipus circular, és a dir, que al final del camí us portarà al punt d’origen. I que quan l’acabeu, segur que haureu gaudit d’una gran experiència. Veniu a Montserrat? 
Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte. A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.). Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis. Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens. Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.

GUARDAR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a analitzar els nostres serveis. Si consents la seva instal·lació prem "Acceptar Cookies" o també pots configurar les teves preferències prement "Configurar Cookies". Més informació a la nostra "Política de Cookies".