75 anys de l’entronització de la Mare de Déu de Montserrat

Dia de la Mare de Déu 2022

75 anys de l’entronització de la Mare de Déu de Montserrat

El 27 d’abril se celebra la festa de la Mare de Déu de Montserrat, Patrona de Catalunya. Aquest any però, es tracta d’una data encara més especial, ja que es commemora el 75è aniversari de la seva entronització. 

Va ser el 27 d’abril de 1947, quan la Mare de Déu va ocupar el seu tron actual. La idea va sorgir del sagristà major de la basílica, el Pare Adalbert Franquesa i l’Abat Aureli M. Escarré. L’esdeveniment es va plantejar com una “reconciliació nacional” on l’ofrena del tron es va convertir en un signe de fraternitat en uns moments en què la societat catalana estava esquinçada per la postguerra. Per celebrar aquesta efemèride s’han organitzat diferents actes.

Els festejos, com altres anys, s’inicien el dia 26 amb la Vetlla de Santa Maria, en aquesta ocasió, presidida pel Pare Abat Manel Gasch. De fa anys, la tarda del 26 d’abril, el Santuari s’omple de joves que hi arriben per compartir un ambient de germanor i amistat amb actuacions musicals, lectures especials i càntics de salms, que culminen amb l’Eucaristia de la Vetlla.

El mateix dia 27, la Diada de la Mare de Déu de Montserrat inclou nombrosos actes folklòrics i festius, com ara cobles, colles castelleres, ballada de sardanes… Entre aquests actes, destaquen les celebracions litúrgiques, com l’eucaristia de la festivitat, que es pot seguir per diversos mitjans de comunicació locals i per Internet.

Juntament amb les activitats que tenen lloc a la Muntanya de Montserrat, els dies anteriors i posteriors, les 10 diòcesis amb seu a Catalunya, compartiran la celebració amb una eucaristia en acció de gràcies i ofrena a la Mare de Déu de Montserrat, amb el lema: “Al voltant de Santa Maria amb els nostres bisbes”.

A l’Aeri de Montserrat us proposem viure amb nosaltres aquests dies tan especials, tot convidant-vos a visitar la Mare de Déu de Montserrat durant tot l’any.
Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte. A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.). Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis. Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens. Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.

GUARDAR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a analitzar els nostres serveis. Si consents la seva instal·lació prem "Acceptar Cookies" o també pots configurar les teves preferències prement "Configurar Cookies". Més informació a la nostra "Política de Cookies".