Pugeu amb l’Aeri a visitar Montserrat, un museu a l’aire lliure.

Pugeu amb l’Aeri a visitar Montserrat, un museu a l’aire lliure.

La muntanya de Montserrat és única, emblemàtica i molt diferent de qualsevol altre que podem trobar a Catalunya. Les seves capritxoses formes i una silueta que recorda la fulla dentada d’una serra, a més dels seus valors culturals i religiosos, la converteixen en un lloc singular i únic.
Montserrat és tot un museu a l’aire lliure amb molt per descobrir. Us proposem que aprofiteu la pujada amb l’Aeri per reservar l’àudio-guia (disponible en 6 idiomes), un mapa i un fulletó informatiu que conté la descripció de tots els elements que formen el patrimoni artístic i natural de Montserrat, que trobareu disponible en l’Oficina d’Informació de Montserrat, i aneu així, al vostre ritme, gaudint dels racons de Montserrat. Amb aquesta proposta tindreu fins a quatre itineraris suggerits que us portaran a la Basílica per veure La Moreneta, la Santa Cova, la ruta dels Degollats i el Via Crucis.

Montserrat, a més de ser un espai ric en patrimoni religiós i cultural, és un indret espectacular des del punt de vista geològic únic a Catalunya. En tots els sentits és un autèntic museu a l’aire lliure.
Tot passejant amb l’àudio-guia podreu cercar els treballs escultòrics d’artistes de renom internacional que hi ha a Montserrat. Aquí i allà és ple d’escultures que potser en altres ocasions no hem parat prou atenció, i que amb l’àudio-guia ens detalla i ens permet anar trobant, mentre passegeu prop de la Basílica, en direcció a la Santa Cova, pel Camí dels Degollats, o fent el trajecte del Via Crucis.

Aquesta proposta inclou els següents itineraris:

  • Santuari: Aquest itinerari us portarà a conèixer el cor de Montserrat caminant pels espais i monuments més representatius del Santuari, la Basílica i a venerar la Mare de Déu.
  • Santa Cova: És un itinerari amb unes vistes esplèndides i el conjunt d’escultures modernistes a l’aire lliure més important de Catalunya. Aquest recorregut acaba a la Santa Cova, la capella on segons la llegenda, es va trobar la imatge de la Mare de Déu de Montserrat. És un itinerari sense dificultats, però amb un últim tram de forta pujada que es pot evitar agafant el funicular.
  • Degotalls: Des del primer tram d’aquest recorregut es poden admirar els diversos edificis que formen el monestir. Continua per un camí amb força ombra amb rica vegetació fins a una balconada on la roca mostra l’empremta del degoteig de l’aigua. Durant el camí es poden admirar diversos monuments dedicats a artistes i majòliques ofrenades a la Mare de Déu. Aquest recorregut es pot fer sense cap dificultat i on es pot gaudir d’una panoràmica esplèndida del pla del Bages i els Pirineus.
  • Via Crucis: Aquest recorregut és l’antic camí per on arribaven els pelegrins a Montserrat i us donarà un primer contacte amb la muntanya. Els camins al voltant del recinte del santuari, no són difícils, només hi ha alguna pujada, inevitable per gaudir de les magnífiques vistes sobre el monestir i la muntanya.Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte. A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.). Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis. Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens. Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.

GUARDAR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a analitzar els nostres serveis. Si consents la seva instal·lació prem "Acceptar Cookies" o també pots configurar les teves preferències prement "Configurar Cookies". Més informació a la nostra "Política de Cookies".