Proposta d’1 dia per visitar Montserrat

Proposta d’1 dia per visitar Montserrat

Matí: Visita a l’Abadia

Montserrat té atractius per totes bandes. És un Lloc de gran interès paisatgístic, històric i religiós dins d’un parc natural que es caracteritza per les seves grans formacions amb agulles rocoses.
Ara bé, si un lloc actua com a centre neuràlgic de tot l’entorn és sens dubte l’Abadia i les seves voltants. És un espai d’espiritualitat mil·lenari on avui continuen fent vida els monjos benedictins en comunitat, on descansa la talla romànica de la Mare de Déu de Montserrat, la Moreneta, on l’Escolania ofereix les seves meravelloses veus a les oïdes dels visitants per al gaudi d’aquests, on trobem un valuosíssim museu amb obres de gran renom, d’artistes com El Greco, Caravaggio, Picasso, Monet… entre grans altres, així com col·leccions d’un valor incalculable i peces provinents de l’Antic Egipte com un sarcòfag egipci del segle XXII aC. En l’itinerari per l’Abadia us recomanem també que us aturareu a seguir l’interessant audiovisual “Montserrat portes endins”, per conèixer com viuen els monjos montserratins.

És un lloc carregat d’història i de simbolisme, que es pot visitar per compte propi, però que us recomanem, si voleu conèixer a fons els espais que veureu, que us apunteu a alguna visita guiada.

VISITES GUIDES

 

Tarda: Visita a Montserrat des de les altures

Sens dubte caminar és un regal per la nostra salut. I Montserrat és un espai que ens ho permet fer. Cal dir, que tot i que Montserrat es caracteritza pel grapat de mitjans de transport poc habituals dels que disposa i que salven els diversos desnivells de la muntanya (Aeri, cremallera, i funiculars) aquests ens ajuden a arribar a indrets on començar diversos itineraris senyalitzats i acabar de recrear la vista amb les panoràmiques que ofereix la muntanya.
Us recomanem anar més amunt de l’Abadia, agafant el funicular de Sant Joan i arribant així als 1.000 metres sobre el nivell del mar, amb unes vistes extraordinàries del monestir i de diferents punts de la geografia catalana. Aquí podreu visitar l’Aula de Natura ubicada a l’estació superior, amb informació de la història de Montserrat i aspectes relacionats amb la natura, com la flora i la fauna del parc natural i la curiosa morfologia de la serrada que li ha donat fama.
El funicular ens deixarà al Pla de les Taràntules. Des d’aquest punt surten diferents excursions o itineraris senyalitzats, de diverses durades i dificultats. Si voleu fer un tast, podeu agafar el camí que surt cap a la dreta, just sortint de l’edifici del funicular, i fer-ne una passejada. És un camí pla, que s’endinsa una mica, i que us permetrà veure part del vessant oest de la serralada per després tornar a agafar el funicular per iniciar el camí de baixada, no abans sense haver pogut admirar unes vistes absolutament màgiques i haver gaudit d’un dia en el lloc més simbòlic de Catalunya.

T’agradaria gaudir d’un dia així? Puja a l’Aeri de Montserrat i t’hi portem.
Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte. A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.). Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis. Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens. Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.

GUARDAR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a analitzar els nostres serveis. Si consents la seva instal·lació prem "Acceptar Cookies" o també pots configurar les teves preferències prement "Configurar Cookies". Més informació a la nostra "Política de Cookies".