3 Rutes fàcils per fer a Montserrat

3 Rutes fàcils per fer a Montserrat

Montserrat té un gran atractiu natural i és una muntanya que ofereix una molt bona quantitat de rutes a peu per descobrir-la.

En aquesta publicació us volem recomanar 3 rutes fàcils a fer a Montserrat en les quals gaudireu dels seus paisatges i sense allunyar-vos gaire del monestir. Unes rutes aptes per a tots els nivells i que us permetran practicar senderisme per l’entorn únic del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.

 

1. Del Monestir de Montserrat a la Creu de Sant Miquel

És la ruta circular més curta que es pot realitzar des del Monestir de Montserrat. És una excursió molt senzilla, per un camí ample i empedrat. Entre anar i tornar no arriba als 3 kilòmetres i s’arriba a una altitud màxima de 859 m.

Al llarg del camí fins a arribar a la creu de Sant Miquel i l’ermita que porta el mateix nom que el camí, podreu gaudir d’unes increïbles vistes. Us podreu aturar en algunes placetes per admirar les vistes tranquil·lament. Tot i que és una ruta molt fàcil, des de la Creu de Sant Miquel és té una de les vistes més boniques de Montserrat.

El camí que estareu recorrent, va ser molt important en l’època medieval, ja que era el famós itinerari d’accés al Monestir de Montserrat, començant des de Collbató (al peu de la muntanya), i no era fins que arribaven a l’ermita de Sant Miquel, que veien per primer cop el monestir.

Consulta la ruta.

 

2. Del Monestir de Montserrat a la Santa Cova

Aquesta ruta va des del Monestir de Montserrat i és la que té un component religiós més gran. La Santa Cova és l’indret on, segons la tradició, s’hi va trobar l’estàtua de la Moreneta l’any 880. Aquesta troballa és la que va donar lloc a la creació del monestir.

El camí de la Santa Cova, construït a principis del segle XVIII, és molt senzill i es pot realitzar amb poc més de trenta minuts. Al llarg del camí hi ha diferents estàtues de caràcter religiós, el Rosari Monumental, un conjunt escultòric modernista amb quinze obres religioses creades per arquitectes i escultors de renom com Antoni Gaudí, Josep Puig i Cadafalch i Josep Llimona. No té pèrdua i al cap d’uns vint minuts s’arriba a l’església edificada al voltant de la Santa Cova. La passejada per l’interior ens mostra una petita cavitat excavada a la roca i presidida per la imatge de la mare de déu, una sala amb centenars d’exvots i un claustre reduït i silenciós. A l’exterior ens hi esperen de nou les vistes del cel, de la plana i de les majestuoses agulles, alhora màgiques i sagrades.

Aquesta és probablement una de les rutes més populars a Montserrat i on s’hi trobem unes vistes sorprenents sobre la vall del Llobregat i les parets de Montserrat, amb els Pirineus i la serra de Collserola a l’horitzó.

Consulta la ruta.

 

3. Del Monestir de Montserrat als Degotalls

El camí dels Degotalls és una altra excursió molt senzilla per gaudir de la tranquil·litat de la Muntanya de Montserrat. Entre anar i tornar, la ruta són uns 3,6 kilòmetres. Tot el traçat és molt planer i còmode. El nom d’aquest camí fa referència al degoteig d’aigua a través de les roques calcàries que envolten la ruta.

Les vistes, als punts més oberts del camí, són excel·lents. En primer lloc, s’observen els penya-segats tan característics del relleu de Montserrat, i després es té una vista panoràmica del Pla de Bages. Als dies clars, també és possible veure les muntanyes dels Pirineus.

Consulta la ruta.

 
Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte. A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.). Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis. Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens. Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.

GUARDAR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a analitzar els nostres serveis. Si consents la seva instal·lació prem "Acceptar Cookies" o també pots configurar les teves preferències prement "Configurar Cookies". Més informació a la nostra "Política de Cookies".