Gastronomia a Montserrat

Gastronomia a Montserrat

A més de l’oferta cultural i l’atractiu turístic de Montserrat, cal destacar l’àmplia producció de productes típics que es dóna a la zona del Montserratí. Fem un repàs de la gastronomia a Montserrat, per si decidiu provar-los durant la vostra visita.

Malgrat trobar-nos en un espai relativament reduït, l’agricultura del Montserratí produeix oli a les vinyes d’Olesa de Montserrat, nous, uns cigrons anomenats de Vilamarics (Monistrol), o el tomàquet rosa, característic de l’horta de Montserrat. Molt apreciada també és la mel de les abelles de la muntanya, o les diverses herbes aromàtiques que poden ser trobades pels voltants.

Mercat de Montserrat

 

Entre els plats elaborats, Montserrat destaca amb el Mató de Marganell (sempre acompanyat d’un bon rajolí de mel), el mató o les típiques coques artesanes elaborades a Monistrol de Montserrat (no us perdeu la fira de la Coca i el Mató que es celebra en aquesta localitat). Molts d’aquests productes també podreu trobar-los al mercat situat al costat del complex del monestir. Per descomptat, si us agraden els plats més contundents i teniu una estona per menjar en algun dels restaurants de la zona, no deixeu de provar els elaborats amb senglar (autòcton) o bacallà. Finalment, si necessiteu una bona digestió, no oblideu tastar els típics aromes de Montserrat, un licor que pot ajudar-vos (només si no heu de conduir)

Com veieu l’àmplia varietat de productes de la terra permet degustar un menú complet només amb plats elaborats amb matèries primeres del Montserratí. Un espectacle per al paladar que no podeu perdre. Com sempre, ¡us esperem a l’Aeri!